Anem al teatre! “El Llegat”

“EL LLEGAT” és una obra de teatre científic que convida a reflexionar sobre l’envelliment i la vellesa. Arribarà a Pedret i Marzà el pròxim dia 29 de setembre a les 19h.

Com va dir Jonathan Swift, “tothom vol viure molts anys, però ningú vol arribar a vell”. La vellesa continua sent l’etapa de la vida sobre la qual s’han bolcat més mites que encara continuen vigents i ens afecten. Aquests estereotips es construeixen molt aviat a la nostra vida. Això condueix a prejutjar les persones grans i determinar el que sentim i la manera com ens hi relacionem. Ho fem amb els altres i ho fem amb nosaltres mateixos a mesura que fem anys i ens apropem a aquesta etapa. Això influencia la nostra mirada i els nostres comportaments cap a la vellesa.

L’obra ha sigut encarregada per la Taula de Maltractaments a les Persones Grans a l’Institut de Ciència i Teatre (InCiTe). A l’escenari compta amb dos intèrprets a escena: Susana Eva Martínez i Noël Olivé. L’objectiu és crear xarxa amb la societat per trencar prejudicis i estereotips que envolten l’envelliment. També vol fer arribar aquest missatge de conscienciació a la població, principalment als joves.

El llegat. Reflexionem sobre l'envelliment i la vellesa.

Sinopsis

Una dona busca objectes vintage amb històries personals singulars i commovedores. Una dona gran disposada a desfer-se del seu llegat, un grapat de relíquies i antilles que s’han anat desdibuixant amb el pas del temps. El temps que tot ho esborra per no deixar res o gairebé res. Només històries desdibuixades per la pàtina dels anys.
Un espai d’intercanvis, trobades i desacords, de confessions i revelacions. I un passat en comú que els portarà cap a un lloc insospitat.