Festival internacional de música tradicional Pedretfolk

Viola Pedretfolk
El Festival Internacional de Música Tradicional PedretFolk, impulsat pel marzanenc Jaume Simón, vol dotar a Pedret i a la seva església Romànica d’un esdeveniment cultural singular. Acompanyat de les visites musicals i el grup de ball, vol donar a conéixer la viola de roda, un instrument poc conegut però que té un alt component integrador, i recuperar i difondre tant les danses tradicionals catalanes com la música folk europea. 

Puix que el terme de Petreto està documentat des de l’any 953 i l’església de Sant Esteve de Pedret és esmentada en documents a partir del segle XI, una època en què la viola de roda o Organistrum, hauria estat l’instrument musical que se sentiria tocar en aquells moments dins la nostra església romànica.

Així doncs, la viola de roda es converteix en la protagonista del Festival Pedretfolk, que neix enguany amb la voluntat de divulgar i donar a conèixer aquest instrument medieval tant antic i actualment tant desconegut.

En definitiva, aquest festival vol recuperar i difondre tant les danses tradicionals catalanes com la música folk europea, essent la viola de roda l’instrument musical integrador de les diferents cultures etnològiques.

 


Coordinació i direcció

Jaume Simon i Argemir

Activista cultural empordanès, creador i comunicador visual, autodidacta i artesà del cinema fet a casa amb gent de la terra, fundador d’entitats culturals com els Amics del Castell de Quermançó. Funcionari jubilat de l’administració local. Aficionat a la viola de roda.

Contacte:

E-mail: simon.jaume@gmail.com
Tel: 722 473 663