Concert de Nadal amb Ala Voronkova i Dolganov Dmitry Kirillovich i Maria Voronkova

Dissabte 23 de desembre, a les 19h, tindrà lloc el Concert de Nadal al Centre Cívic de MArzà. Enguany, tenim un duet de músics d’alt nivell, Ala Voronkova i Dolganov Dmitry Kirillovich, acompanyats d’una divulgadora musical, Maria Voronkova.

 

Intèrprets musicals

Dolganov Dmitry Kirillovich

 Nascut a la ciutat de Perm el 1972. L’any 1987 es va graduar a l’Escola de Música (violoncel) i quatre anys més tard, es va graduar en col·legi musical de Perm. Aquell mateix any, va ingressar a l’Acadèmia de Russa de Música, Gnesin(Moscou). Després de graduar-se de l’Acadèmia (1997 i 2003), va treballar amb l’Orquestra de Cambra de Moscou “Les Estacions”, i en repetides ocasions va viatjar a l’estranger per a performances, gires artístiques, i participar en l’enregistrament de diversos CD. El 2004, per invitació dels mateixos músics, va traslladar la seva residència a la ciutat de Barcelona. Des del 2006 treballa com a violoncel·lista a l’empresa musical “Música X Cerimonia”. A banda de treballar en l’especialitat bàsica, “violoncel”, va ser el baixista del grup de rock The Walkers, director de la banda de jazz “Vizzentina Big Band”, i compositor de diverses obres musicals.

Ala Voronkova

Nascuda a Kíev, va ser una destacada violinista de la Orquestra Teatre Bolshoi i la Filharmònica de Moscou. Un cop establerta a Barcelona, s’ha convertit en una de les concertistes de violí de referència internacional. Ha treballat també com a concertino associada i solista de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i com a concertino convidada de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. Ha realitzat actuacions a tot el món, en sales de renom mundial com El Palau de la Música Catalana, el Carnegie Hall de Nova York, o Musiikkitalo de Finlàndia. Reconeguda com una eminència en repertori rus, els seus interessos musicals l’han portat a experimentar en altres estètiques, interpretant i gravant, per exemple, l’obra completa per a violí de X. Montsalvatge, la integral de sonates per a violí i piano de P. Juon, així com els 24 Capritxos de Paganini. En el seu ampli catàleg d’enregistraments cal destacar la dedicada als quartets de Corda d’Eduard Toldrà, Premi Ciutat de Barcelona.

Divulgadora musical

Maria Voronkova

Cursa 3 anys d’estudis superiors d’Interpretació en Estudis Escènics el Timbal, un any de teatre musical a l’escola Memory, un any d’interpretació a Nancy Tuñón i un màster d’Interpretació Avançada a Estudis CODA. Treballa com a actriu des de l’any 2009, en la campanya nacional de teatre educatiu, així com de teatre de text, cabaret, teatre de carrer i màgia. Després d’una càtedra al Gran Teatre del Liceu, s’especialitza en direcció d’òpera l’any 2013, dirigint, guionitzant i adaptant òperes, sarsueles i operetes a nivell internacional. És divulgadora musical des del 2008 i productora de diversos espectacles lírics, teatrals i audiovisuals.