Bases de la nova campanya d’esterilització de gats domèstics a Pedret i Marzà.

Consulta el cartell

Pedret i Marzà fomenta el control dels gats domèstics amb una nova campanya d’esterilització.

L’Ajuntament, i l’associació El Sendero de Lugh col·laboren en la protecció, respecte i control d’aquests animals al municipi.

L’associació El Sendero de Lugh, amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Pedret i Marzà, impulsen a partir d’aquest mes de setembre una nova campanya d’esterilització de gats domèstics amb l’objectiu d’evitar la proliferació d’aquests animals i poder controlar les colònies i aconseguir una millora de la qualitat ambiental.

Per incentivar l’esterilització d’aquests animals, el consistori finança una part important d’aquesta intervenció quirúrgica, per tal de que tots els propietaris de les mascotes felines empadronades a Pedret i Marzà es puguin beneficiar de l’esterilització + el registre amb xip per un preu de 30€.

Com puc prendre part de la campanya?

Per a participar de la campanya d’esterilització de gats domèstics, les persones interessades heu de realitzar una preinscripció prèvia els dimecres 30 de setembre, i 7 d’octubre de 17 a 19h al Ajuntament, i el dissabte 10 d’octubre de 10 a 12h. En el moment de realitzar la preinscripció caldrà presentar obligatòriament el DNI, per acreditar que s’està empadronat al municipi, i fer efectiu el pagament dels 30€. A partir d’aquí, cada propietari haurà de contactar amb la clínica veterinària que participa en aquesta campanya per acordar el dia i l’hora de la intervenció.

Ajuda’ns a garantir el benestar de les mascotes felines

L’abandonament de gats i cadells durant la temporada d’estiu fa que augmenti la feina de control de les colònies d’animals als voluntaris. El control de natalitat, per tant, és bàsic per tal de disminuir l’abandonament i millorar la salut de l’animal.

L’Ajuntament de Pedret i Marzà, a més, recorda a tots els veïns i veïnes que la Llei de “Protecció dels animals” prohibeix l’enverinament i maltractament d’animals, sent considerat una falta greu que pot ser sancionada civil i penalment en cas de descobrir l’infractor.