Presentació del llibre: “Del centro del mundo al ombligo de la luna”

 

 

Aquest dissabte 18 de maig a les 18h,  Manuel Menéndez presenta al Centre Cívic de Marzà “Del centro del mundo al ombligo de la luna”.

 

Sinopsis:

«L’autor reconstrueix la història de lluita i compromís dels seus pares en el terrible context del règim franquista. Des d’aquesta premissa, desenvolupa genialment una trama polièdrica, amb una perspectiva realista. Utilitza un estil proper i empàtic, que brilla especialment en les descripcions dels diferents contextos en què es desenvolupen. Ben estructurat, molt interessant, commovedor i profundament humà».

del centro del mundo al ombligo de la luna-9788411114363

Entrem a la vida d’una infinitat d’artistes: Botero, Álvaro Mutis, Josep Lluís Cuevas, Josep Palau i Fabre, Francisco Zuñiga, Wlademir Dias Pino, Xenakis, Julio Estrada, el doctor Gaujac, el líder dels Machucambos Romà Zanotti, Louis Panabière o Ernest Lluch.

Els relats sorprenen tant per la varietat temàtica i la plasticitat com pels diferents llocs on s’inscriuen: Empordà, Astúries, França, Brasil, Mèxic, Colòmbia. Unes vivències amb els indígenes arhuacs, l’enterrament del comandant de l’M-19, uns lladres de tombes a la selva colombiana o una desfilada de Carnaval al sambodrom de Rio de Janeiro.